Wysłany: 2007-01-24, 20:53 Pytania dotyczące kamieni
Jeśli masz pytania dotyczące kamieni wykorzystywanych w naszej biżuterii, możesz je zadać tutaj. Prosimy o podanie kolekcji, autora lub adresu www, na którym znajduje. Ofertę znajdziesz na www.koller.pl
Witam!
W niedlugim czasie zamierzamy sie pobrac i rozpoczelismy juz poszukiwania obraczek slubnych. Problem polega na tym, iż ciężko jest nam zdecydować, jakie wybrać; nie o fason chodzi, ale o kruszec z jakiego będą wykonane. Oczywiście wspaniale byłoby mieć platynowe, ale cena jest zabójcza. Dodatkowo mój narzeczony uczulony jest na niektóre metale - srebro na pewno - nie wiemy jak z innymi więc trzeba będzie jakieś testy przeprowadzić.
Chciałabym dowiedzieć się jak sprawa wygląda z białym złotem. Mój pierścionek zaręczynowy jest właśnie z białego złota, noszę go od trzech miesięcy a już zaczął zmieniać kolor na żółtawy (po wewnętrznej stronie dłoni). Czy zawsze dzieje się tak z białym złotem czy to zależy od rodzaju - jeżeli takowe istnieją - a może próby? Czy to prawda, że co jakiś czas trzeba pokrywać go tą warstwą w serbrnym kolorze?
Znaleźliśmy przepiękne obrączki wykonane właśnie z białego złota, ale ......
Jak to wygląda z obrączkami wykonanymi z tytanu? Dlaczego są takie tanie? Jak to wyglada w praktyce? Czy zmieniają kolor, bo że są antyalergiczne to już wiem. Ale tytan jakoś do mnie nie przemawia.
Żółtego złota żadne z nas nie lubi za bardzo, więc odpada od razu.
Jakie więc obrączki wybrać? Cena do 3000 zl, kolor srebrny - ale nie srebrne :)
Z góry dziękujemy za wszelką pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum